Γιώργος Αποστολόπουλος

Ο Γιώργος Αποστολόπουλος, υπήρξε στέλεχος του Τμήματος Νέων Τεχνολογιών της Γενική Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της ΕΡΤ.

Από το 1968 ως το 1990 έγραφε και εκφωνούσε δελτία ειδήσεων στα Αγγλικά και από το 1990 ως το 1996 ήταν Προϊστάμενος Σύνθεσης και Ροής Προγράμματος της Φωνής της Ελλάδας. Ως το 1997 ήταν συνεργάτης σε θέματα ενημέρωσης και αξιοποίησης του Ιντερνετ στο Α Πρόγραμμα της ΕΡΤ.
Συμμετείχε ως μέλος της ομάδας της ΕΡΤ σε σειρά ερευνητικών προγραμμάτων για την εισαγωγή υπηρεσιών Ψηφιακής Τηλεόρασης και Τεκμηρίωσης Περιεχομένου και την εισαγωγή Υπηρεσιών Πρόσβασης για ΑμεΑ στην Ψηφιακή, με ευθύνη για τον σχεδιασμό μηχανισμών υποδοχής νέων τεχνολογιών που απευθύνονται τόσο στην πληροφόρηση και κατάρτιση όσο και στην επανεξέταση της παραδοσιακής νοοτροπίας των εργαζομένων στον οπτικοακουστικό τομέα.

Εχει διδάξει σε ευρωπαϊκά προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και σε μεταπτυχιακό επίπεδο «Αξιολόγηση περιεχομένου και διακίνηση περιεχομένου στο Διαδίκτυο» (Professional Masters in Cybercommunications) και «Organizational Aspects of Remediation and Transmedia Experiences» (Masters in Quality Journalism and New Technologies» του Donau Universitat Krems)

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: Master of Arts, Counseling Psychology , Ball State University, Bachelor of Arts, Business Administration, University of Maryland