Καλλιόπη Τακάκη

Η Καλλιόπη Τακάκη είναι ηθοποιός και ηχολήπτρια ενώ τα τελευταία χρόνια ειδικεύεται και εργάζεται ως υπεύθυνη παράγωγης (Production Manager) και συντονίστρια προώθησης και επικοινωνίας (Marketing Communications Coordinator) με μακρόχρονη εμπειρία στα νέα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Social Media Expert) και διαχείρισης κοινοτήτων (Community Manager). Παράλληλα δραστηριοποιείται στην εκπαίδευση πραγματοποιώντας εργαστήρια ραδιοφώνου σε παιδιά και εφήβους


Απόφοιτος του Θεάτρου Τέχνης - Κάρολος Κουν με μετεκπαιδεύσεις στο Αρχαίο Δράμα εργάστηκε στο Θέατρο, το Σινεμά και την Τηλεόραση. Συνεργάστηκε με το Φεστιβάλ Αθηνών, το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, την International Company Project, το Θίασο Καθρέφτη, τον Αντώνη Καφετζόπουλο, την Όλια Λαζαρίδου, την Κάτια Γέρου, τον Κυριάκο Καντζουράκη, την AlphaTV, το Mega Channel κ.α.. Ενώ παράλληλα συνεργαζόταν με ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας είτε ως ηχολήπτρια είτε ως ραδιοφωνική παραγωγός (Rock FM, Στο Κόκκινο κ.α) αλλά και στην παραγωγή/ σκηνοθεσία/ εκφώνηση διαφημιστικών spot (συνεργασίες με ελληνικά περιοδικά, ραδιοφωνικούς σταθμούς, θέατρα, εταιρίες παραγωγής συναυλιών και ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών)

Το 2007 μαζί με τον Αποστόλη Καπαρουδάκη δημιούργησε το radiobubble.gr που εξελίχθηκε στο αρχαιότερο διαδικτυακό ραδιόφωνο της χώρας, επηρέασε καθοριστικά την ελληνική διαδικτυακή σφαίρα και αποτέλεσε διεθνώς ένα εμβληματικό Μέσο Επικοινωνίας. Έτσι, έχοντας την ευθύνη του στούντιο ενός καινοτόμου "ραδιοφώνου της νέας εποχής" και ερευνώντας πως μπορούν να γίνουν πράξη έννοιες θεωρητικές όπως “η δημιουργία και η διαχείριση μιας διαδικτυακής κοινότητας" και η "δημοσιογραφία των πολιτών", ειδικεύτηκε στις ιδιαιτερότητες της Επικοινωνίας στα Νέα Μέσα.

Η οργάνωση, η λειτουργία και οι καινοτομίες του radiobubble υπήρξαν αντικείμενο δεκάδων επιστημονικών ερευνών και δημοσιεύσεων. Έτσι, το 2012 μαζί με μια ομάδα καταξιωμένων επιστημόνων και επαγγελματιών της δημοσιογραφίας και των Νέων Μέσων δημιούργησε το Hackademy, τον πρώτο εκπαιδευτικό φορέα της χώρας που ειδικεύτηκε στη μετεκπαίδευση δημοσιογράφων στα Νέα Μέσα.

Το Hackademy πραγματοποιεί πλήρεις κύκλους σπουδών με αντικείμενο τη Δημοσιογραφία και την Επικοινωνία Στα Νέα Μέσα ενώ -ως αποτέλεσμα της εκπαιδευτικής και της δημοσιογραφικής δραστηριότητας του radiobubble και του hackademy-, το 2013 δημιουργήθηκε το rbdata, η πρώτη ερευνητική ομάδα της Ελλάδας που ασχολείται με τη “δημοσιογραφία των δεδομένων” αποσπώντας σειρά διεθνών βραβείων και διακρίσεων.