Βασίλης Σωτηρόπουλος

Ο Βασίλης Σωτηρόπουλος είναι δικηγόρος με μεταπτυχιακό στο δημόσιο δίκαιο. Από το 2005 λειτουργεί το ιστολόγιο elawyer.blogspot.com, ενώ το 2007 εκλέχθηκε μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Επιστημονικού Συμβουλίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας. Στο Hackademy είναι επιφορτισμένος με την επιμόρφωση σε θέματα copyright και διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων.
 Έχει δημοσιεύσει τρία μυθιστορήματα και νομικά βιβλία. Το best seller "Προσωπικά Δεδομένα – Ερμηνεία Ν.2472/1997" διανέμεται στους σπουδαστές του Παντείου Πανεπιστημίου.
Έχει πάρει μέρος σε συνέδρια και ημερίδες σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία και την προστασία προσωπικών δεδομένων, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Αρθρογραφεί σε νομικά περιοδικά, κυρίως σε θέματα σχετικά με την κοινωνία της πληροφορίας.
Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2003) και έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο από τον τομέα δημοσίου δικαίου της Νομικής Σχολής Αθήνας (2005).
Απασχολήθηκε ως ασκούμενος δικηγόρος στα δικηγορικά γραφεία της κας Ευγενίας Σακκά και του κ. Παναγιώτη Αρμαμέντου, ενώ πραγματοποίησε πρακτική εξάσκηση στον Γραφείο του Νομικού Συμβούλου του υπουργείου Περιβάλλοντος, στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και στο Γραφείο του Ευρωπαίου Επόπτη Προστασίας Δεδομένων, στις Βρυξέλλες.
Συνεργάζεται με την εταιρία δικηγόρων Κρυσταλλίδης & Συνεργάτες.
Συμμετέχει στην Καμπάνια "ΜΚΟ στο Σύνταγμα" ως νομικός σύμβουλος, για την συνταγματική αναγνώριση του ρόλου της κοινωνίας των πολιτών και την θεσμική εγκαθίδρυση της συνεργασίας κράτους και μη κυβερνητικών οργανώσεων και είναι αντιπρόεδρος της Ελληνικής Δράσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ΜΚΟ "Πλειάδες").
"Αρθρογραφία σε νομικά περιοδικά"